Ahmet Mekin'e onur ödülü

Ahmet Mekin

Türk Sineması'nın tanınmış karakter oyuncularından Ahmet Mekin'e, İstanbul Festivali'nin açılışında onur ödülü” verildi.




Türk Sineması'nın tanınmış karakter oyuncularından Ahmet Mekin'e, İstanbul Festivali'nin açılışında onur ödülü” verildi.

Mekin, plâketini, kendisinin de oynadığı Yeşilçam'ın yüz akı filmleri arasında bulunup, bu filmde baş rol oynayan Türk Sineması'nın Sultan'ı Türkân Şoray'ın elinden aldı.


1980 yılından bu yana Erdek'e bağlı Ocaklar beldesinde yaşayan Ahmet Mekin'in, kendisinin de yer aldığı,  geçtiğimiz günlerde Kanal-D'de yayınlanan Kayıp Şehir” dizisi filmi büyük ilgi görmüştü.

Öte yandan, Ahmet Mekin'in de başrolünde oynadığı, Umut Üzümleri” isimli film, mayıs ayında vizyona girecek. Tunç Okan'ın senaryosunu yazıp, yapımcılığını da üstlendiği Fakir Baykurt'un Kaplumbağalar” isimli yapıtından uyarlanan Umut Üzümleri”nde diğer önemli rolleri Altan Erkekli ve Yetkin Dikinciler üstleniyor. Çekimleri Polatlı'daki özel Tatar Köyü'nde başlayan filmin çekimlerinin bir bölümü de yurt dışında gerçekleştirildi. Filmde Kırım Türkleri'nin yaşamından bir kesit dile getiriliyor.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı